Het verschil tussen 3d hairstrokes en volledig gevulde wenkbrauw tattoo

Dit is waarschijnlijk een van de meest gestelde vragen wanneer het gaat om een keuze maken in techniek voor permanente wenkbrauwen. Welke techniek is het beste om toe te passen voor mooie wenkbrauwen? Het antwoord is dat er geen methode is die superieur is aan de andere methode. De verschillende methodes zorgen voor een verschillende look. Het is dus belangrijk om te kijken naar wat het beste bij jouw gezicht past. In dit blog een uitleg over de verschillende methodes.

3d hairstroke wenkbrauwen/ microblading techniek

De hairstroke methode is ongelooflijk populair de laatste jaren, dat heeft te maken met de trend voor dikke en naturel uitziende wenkbrauwen.

Een hele naturel en echt uitziende wenkbrauw kan gecreëerd worden met de hairstroke methode. Het heet de hairstroke techniek omdat er met behulp van een tattoo naald allemaal kleine streepjes pigment worden getatoeëerd alsof het allemaal kleine haartjes zijn.

De microblading techniek is hetzelfde principe als 3d hairstrokes: kleine haartjes namaken. Echter worden er bij microblading allemaal hele kleine sneetjes met een mesje met pigment tussen de wenkbrauwhaartjes gemaakt. Bovenstaande technieken zijn niet voor iedere wenkbrauw geschikt, wij adviseren je graag persoonlijk in onze schoonheidssalon.

De voor- en nadelen van 3d hairstroke techniek

De voordelen zijn dat dit zeer naturel oogt, als echt haar. Het is perfect voor mensen die al redelijk goede wenkbrauwen hebben, maar enkel wat gaten in hun wenkbrauwen willen opvullen. De strokes kunnen dezelfde kleur als de huidige wenkbrauwen krijgen met dezelfde dikte en hoek. Bij een jongere huid, kan deze techniek ook goed werken om een hele wenkbrauw te creëren wanneer er bijna geen haartjes meer zijn.

3d hairstokes hebben echter wel vaker een touch-up nodig want anders dan bij permanente make-up, wordt de pigment minder diep in de huid getatoeëerd. Daardoor vervaagd deze techniek iets sneller.

permanente wenkbrauwen

3d hairstrokes

Permanente make-up wenkbrauwen

Permanente make-up is dus perfect voor wanneer je een meer langere oplossing wilt. Voor een oudere huid, of door zon beschadigde huid wordt deze techniek vaker geadviseerd. Eventueel kunnen de twee technieken gecombineerd worden. Om de techniek zo naturel mogelijk te maken kan Farm de Beauty ook schaduwen aanbrengen, dit zorgt voor een zachte uitstraling van de wenkbrauw.

De permanente make-up techniek houdt in dat er duizenden kleine puntjes pigment in de huid worden getatoeëerd. Deze puntjes vormen een gedefinieerde vorm. Vrouwen zijn vaak bang dat deze techniek en niet naturel uitziet, omdat de gewenste wenkbrauw-vorm volledig gevuld wordt met pigment. Echter kan deze techniek er wel zeker naturel uitzien. De gewenste wenkbrauw-vorm hoeft namelijk geen pigment verzadiging van 100% te hebben. Ook de kleur van het gemengde pigment zorgt ervoor het ook bij meer lichte wenkbrauwen geen harde uitstraling geeft.

Volledige gevulde wenkbrauwen geven een meer gedefinieerde look dan hairstrokes. Voor vrouwen met weinig tot geen wenkbrauwen is dit dus een meer passende oplossing.

permanente wenkbrauwen

Permanente make-up

Vragen?

Beide technieken zijn zowel voor mannen als vrouwen geschikt. Heeft u nog vragen of twijfelt u of het bij u past? Bel ons gerust en stel je vragen. Met al meer dan 25 jaar ervaring kan ik je een passende advies geven! Bel: 070 – 36 50 258. Of plan een ➞  vrijblijvend intakegesprek

One Comment on “Het verschil tussen 3d hairstrokes en volledig gevulde wenkbrauw tattoo

  1. Mon!que

    Hartelijk dank voor mijn schitterende wenkbrauwen. Ik ben er heel blij mee; ze zien er zo mooi en natuurlijk uit. Mijn eigen wenkbrauwen waren nagenoeg onzichtbaar en niet zo mooi in model. Nu is het prachtig geworden. Jeanette nam uitgebreid de tijd en was heel rustig en kalm en gaf goed advies.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *