OPLOSSINGEN VOOR HAARUITVAL EN KAALHEID


Oplossingen voor haaruitval en kaalheid

BLOG | 7 december 2021

Haaruitval en kaalheid hebben vaak een slecht effect hebben op je zelfvertrouwen. Als jij last hebt van haaruitval, dan is dat erg vervelend! Maar wist je dat vier op de tien vrouwen last krijgt van kaalheid, en ruim de helft van de mannen? Dat maakt kaalheid en haaruitval heel normaal. Toch betekent dat niet dat je ermee wilt blijven zitten. Helaas is er niets aan te doen. Toch? Wel dus!

haaruitval

Wat is alopecia?

Vaak wordt kaalheid geaccepteerd als iets dat er nu eenmaal bij hoort. Wanneer je bij een huisarts of dermatoloog aanklopt, krijg je waarschijnlijk het bericht: ‘Leer ermee leven’. Maar is niet nodig! Afhankelijk van jouw soort kaalheid, zijn er oplossingen te noemen. Laten we dus eerst kijken naar de verschillende soorten kaalheid. Een ander woord voor kaalheid is alopecia. Er zijn vijf vormen alopecia aan te wijzen. Elke vorm heeft eigen symptomen.

De vormen

Cellulite ontstaat bijvoorbeeld door te veel eten, hormoonverstoring (pilgebruik) of opslag in de vetcellen van teveel aan suikers. Zoals gezegd is dit verschijnsel volkomen normaal, en hoef je je hier echt niet voor te schamen. Maar als je er toch vanaf wilt, is dat nog best lastig. De kwaliteit van het bindweefsel is namelijk aan het verslechteren. Dit proces zal moeten worden aangepakt. Een gezonde levensstijl is een goede eerste stap: sporten, voldoende water drinken en gezonde voeding. Maar dit is helaas niet voldoende.

Effectieve behandeling

Alopecia areata komt veel voor, dit is gedeeltelijke kaalheid. Hierbij zijn er kale plekken op het hoofd zichtbaar. Frontale fibroserende alopecia komt eigenlijk alleen voor bij vrouwen in en na de menopauze. Hierbij is er sprake van kaalheid aan de voor- of zijkant van het hoofd waarbij er littekenvorming plaatsvindt. Wanneer er sprake is van haaruitval over het hele hoofd, niet plaatselijk, heb je last van alopecia diffusa. Hierbij is er vaak een aanwijsbare reden te noemen voor de kaalheid, zoals medicijngebruik. Maar met name vrouwen kunnen last krijgen van de erfelijke vorm van diffuse haaruitval. Het haar wordt erg dun en vermindert sterk. De bekende ‘mannelijke kaalheid’ is alopecia androgenita. Veel mannen krijgen hiermee te maken, de kaalheid bevindt zich vaak op de kruin of bij het voorhoofd. Deze kaalheid wordt veroorzaakt door overgevoeligheid voor het hormoon dihydroxy-testosteron (DHT). Tot slot is er alopecia universalis, wat algehele kaalheid betekent. Alle haren op het lichaam vallen uit en keren vervolgens niet of nauwelijks terug.

Een permanente oplossing

Je hoeft dus niet bij de pakken neer te zitten als je last hebt van één van deze vormen van kaalheid. Er zijn tegenwoordig verschillende oplossingen. Mocht jouw vorm van kaalheid resulteren in erg dun haar of een terugtrekkende haarlijn, dan is scalppigmentatie een ideale oplossing. Met permanente make-up worden kleine stoppeltjes of haartjes nagebootst, zodat de haarlijn of het haar weer veel voller oogt. Ook littekens kunnen hiermee worden weggewerkt.

Stimuleer de haargroei

Een andere mogelijke oplossing is te vinden in haarstimulatieproducten. Dit is erg effectief om je dikke, gezonde haar weer terug te krijgen. Komt jouw haaruitval door de gevoeligheid voor DHT? Dan zijn DHT Blockers een uitkomst. DHT Blockers, de naam zegt het al, blokkeren de omzetting van DHT en dragen hierdoor bij aan beter, sterker en mooier haar waarbij de haaruitval sterk wordt verminderd. Kies hierbij voor Blockers van het merk Ecuri, want dit merk maakt alleen gebruik van natuurlijke en plantaardige middelen. Zo weet je dat je geen troep in je lijf gooit!

Activeer je stamcellen

Stamcelactivatie is revolutionair: deze techniek zorgt er namelijk voor dat jouw eigen haar terug groeit. Hoe dat gebeurt? Tijdens de behandeling worden je eigen stamcellen wakker geschud. De haarschachten worden gestimuleerd op een niet invasieve manier, waardoor je stamcellen aangezet worden om weer haar te produceren. Thuis gebruik je vervolgens een speciaal groeiserum met natuurlijke kruidenextracten. Het resultaat? Mooie, donkere en gezonde haren. Het eerste resultaat is na vier weken al zichtbaar!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Op en top verzorgd op élk moment van de dag

Door de jaren heen maakt je huid veel veranderingen mee. In de puberteit had jij wellicht last van die vervelende puberpuistjes

Lees verder

Pak je pigment- en ouderdomsvlekken aan!

Fijne lijntjes, rimpeltjes en groeven, en een verslapte, vermoeid ogende en doffe huid.

Lees verder

Last van acne? Weg ermee!

Een vette of onzuivere huid kun je gemakkelijk bij jezelf herkennen. Je hebt een overmatige talgproductie, en dat uit zich onder andere in een glimmende huid.

Lees verder

Massage maakt je jong!

Je jonge huid is strak en glad. Maar iedereen moet constateren dat een huid, net als de tijd, niet stilstaat.

Lees verder

Cellulite? Niet jouw probleem!

Wist je dat na de puberteit circa 80 tot 90% van de vrouwen cellulite krijgt?

Lees verder

Verlost van volwassenen-acne!

Het heeft een behoorlijke impact: want hoe kun je je zelfverzekerd voelen met zo’n onrustige, vurige huid?

Lees verder

Voel je niet verloren door haarverlies

Wanneer haargroei bij jou ontbreekt of je haar verliest, kan dit je onzeker maken.

Lees verder

Geen vermoeide uitstraling meer met Purebeau Firoblast!

De welbekende uitspraak ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’ is bij Farm de Beauty niet aan de orde.

Lees verder

Stralend het feestseizoen in met PMU!

Permanente make-up (PMU) is dé uitkomst als je er wel prachtig uit wilt zien maar niet teveel tijd kwijt wilt zijn.

Lees verder

Ervaringen

Ik ontmoette Jeanette op een informatiebeurs voor Alopecia en vertelde haar dat ik het naar vond dat ik nauwelijks wenkbrauwen meer had. Jeanette verzekerde mij dat permanente make-up ideaal voor mij zou zijn, ik zou perfecte wenkbrauwen kunnen hebben. En inderdaad: het resultaat is prachtig! Mensen zien vaak niet eens dat het permanente make-up is, zo mooi is het. Dankzij Jeanette voel ik me zekerder; daar ben ik iedere dag blij mee. Inmiddels heeft Jeanette ook onder en boven eyeliner bij me gezet. Het voordeel is dat je er altijd goed uitziet. Jeanette is echt een specialiste in haar vak, je bent in goede handen. Ze werkt heel zorgvuldig en neemt alle tijd om te kijken welke vorm wenkbrauw en eyeliner heb beste bij je past. Ik kan het iedereen aanraden!

- Ariène Wildschut

Wat ben ik blij met mijn mooie wenkbrauwen! Eindelijk niet meer klungelen met een wenkbrauw potlood elke dag. En zo’n deskundige en vriendelijke Jeanette. Ik voelde mij meteen op mijn gemak , en dat scheelt want het is best wel een stap. Zo’n tatoeage. Het voelde een beetje als epileren met een pincet. En toen ik het iets meer ging voelen merkte Jeanette het meteen op en smeerde er nog wat extra verdovingscreme op. Ze heeft heel goed uitgelegd hoe alles werkt en wat er ging komen waardoor ik nu de mooiste wenkbrauwen van de wereld heb. En dat is zo fijn opstaan ’s morgens!
Bedankt Jeanette!!

 

- Els Van Der Pol

Deze week voor het eerst bij Jeannette geweest op aanraden van mijn moeder voor een gezichtsbehandeling. Ik had last van een droge huid met onzuiverheden en milia. Jeannette heeft deze verwijderd en mijn huid ziet er heel goed uit! Ook heb ik de lymfe drainage SLIMYONIK machine uitgeprobeerd en merkte al meteen verlichting in mijn opgezette voeten. Zou dit zeker aanraden voor iedereen die last heeft van zware en opzette benen en voeten.

 

- Puck

Boek een GRATIS intake!

Omdat jouw schoonheid belangrijk is